Football: Spanish player dies of heart failure at age 26


Salam,

Daniel Jarque

Daniel Jarque

Pemain bolasepak yang sentiasa menjaga senaman dan memantau kesihatan pun boleh mati mengejut. Sesungguhnya sihatnya kita pada masa ini jangan disangka akan berpanjangan.

Ketentuan mati hidup kita di tangan Allah. Apakah kita sentiasa bersedia untuk menghadapi kemungkinan ini? Apakah amalan soleh sudah banyak dilaksanakan?

Adakah kita sudah menyediakan bekalan kewangan yang mencukupi untuk anak isteri kita meneruskan kehidupan sekiranya kematian tiba-tiba seumpama ini berlaku?

MAA Takafulink menawarkan perlindungan tinggi dengan caruman bulanan serendah RM50. Peserta boleh mendapatkan wang pelaburan terkumpul pada bila-bila masa, jadi ianya manfaat berganda iaitu perlindungan dan pelaburan. Boleh juga menambah pelbagai rider untuk manfaat tambahan. Boleh dibayar dengan kad kredit.

Anda membayar pelbagai bil daripada gaji bulanan/pendapatan anda, namun takaful sahaja yang akan membayar balik kepada pewaris anda setelah kematian. Jangan berlengah lagi, hubungi 019-985 5546 untuk mendapatkan sijil perlindungan anda sekarang!

FLORENCE, Italy (AP) – Espanyol captain Daniel Jarque died of heart failure Saturday in his team’s hotel on the eve of a friendly against Bologna in Italy. He was 26.

Bologna said the central defender was found unconscious in his hotel room on Saturday night and was taken to a hospital, but “it was not possible to save his life.” Espanyol said on its Web site that Jarque failed to respond to several attempts to resuscitate him.

Read more>>

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s