Prestasi MAA Takafulink Disember 2009


Salam,

Mengapa Takafulink?

Pelan MAA Takafulink merupakan pelan perlindungan diri dan juga pelaburan. Anda boleh memaksimumkan perlindungan ataupun memaksimumkan pelaburan berdasarkan keperluan anda dan ‘budget’ takaful anda. Ianya amat fleksibel, justeru ia dapat menepati kehendak utama anda.

Untuk mendapatkan pulangan yang optimum, bahagian peserta dilaburkan dan diuruskan oleh CIMB Principal Asset Management Berhad.

PULANGAN SEMASA TAHUNAN BERAKHIR 30 DISEMBER 2009

Berdasarkan laporan di website MAA Takaful (link), pulangan tahunan semasa berakhir 30 Disember 2009 adalah seperti berikut;

a. Dana MAA Takaful Shariah Growth : 36.41%

b. Dana MAA Takaful Shariah Balanced : 19.46%

c. Dana MAA Takaful Shariah Income: 6.19%

Pelanggan mempunyai pilihan untuk memilih salah satu ataupun kombinasi dua ataupun ketiga-tiga dana di atas. Contoh, 70% dalam Dana Shariah Growth, 20% dalam Dana Shariah Balanced dan 10% dalam Dana Shariah Income.

Pulangan berdasarkan risiko, iaitu ‘high risk high return, low risk low return’. Anda perlu mengenalpasti ‘risk profile’ anda sebelum membuat pilihan dana.

Dengan membuat bayaran berkala, anda mampu mendapat manfaat ‘ringgit cost averaging’. Ia bermakna anda akan mendapat unit yang banyak semasa harga rendah, dan unit yang rendah semasa harga tinggi. Dalam jangkamasa panjang, anda mampu memperolehi harga purata yang rendah dan pulangan yang lebih tinggi.

Kesimpulannya, pelan MAA Takafulink membolehkan anda mendapatkan perlindungan dan pelaburan yang terbaik daripada setiap sen yang anda bayar setiap bulan.

Hubungi saya di 019-985 5546 ataupun dapatkan quotation online di sini.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s