Memiliki Emas Melalui Public Gold


Salam,

Bermula daripada seminar yang saya hadiri pada bulan lepas, yang diberikan oleh Tuan Syukor Hashim, ditambah info-info yang saya baca di Facebook dan internet, akhirnya pada siang tadi saya telah mendaftar untuk menjadi ‘dealer’ Public Gold di cawangan Kuantan.

Prosesnya agak mudah, ditambah saya mempunyai akaun Maybank di Jalan Beserah dan pejabat Public Gold pula terletak hanya selang beberapa unit daripada bank tersebut.

Bantuan daripada Cikgu Zakaria membantu melicinkan proses pendaftaran, termasuk menempah kad perniagaan sebanyak 500 keping!

Untuk menjadi pengedar, perlu membuat pembelian berjumlah minima RM20,000. Boleh menggunakan duit simpanan anak-anak, simpanan sendiri disamping adik beradik dan rakan-rakan yang berminat untuk memilik emas fizikal.

Credit to: sungaipetani.olx.com.my/

 

 

KENAPA MENYIMPAN EMAS?

a. Emas merupakan simpanan/pelaburan yang amat baik untuk jangka masa sederhana dan panjang. Ini kerana nilai emas sentiasa meningkat dalam jangka masa panjang.

Dalam masa 10 tahun, harga emas telah meningkat daripada USD/Oz 272.10 kepada USD/Oz 1663.20, peningkatan 511.25% atau purata 51.13% setahun!

b. Emas ialah kekayaan sebenar-kalis inflasi

c. Nilai wang kertas sentiasa jatuh dalam jangka masa panjang-nilai kuasa membeli semakin mengecil ditelan inflasi.

d. Aset yang terunggul.

e. Ia tidak boleh dimanipulasikan.

Jadi marilah janakan lebih keuntungan untuk wang simpanan anda dengan mengalihkan daripada ASB (yang tidak patuh syariah), Tabung Haji, Simpanan Tetap dan skim-skim pelaburan yang tidak berpijak di bumi nyata dengan memiliki emas fizikal 1 dinar, 5 dinar, 10 dinar atau jongkong emas 10 gram hingga 250 gram, barangan kemas i-series, dan juga jongkong perak daripada 100 gram hingga 1 kg.

Hubungi saya Afandi di 019-985 5546 untuk penerangan lanjut.

“Jadikan masa depan anda keemasan”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s