Takaful Umrah Dan Ziarah Etiqa Takaful


Assalamualaikum,

Seorang sahabat yang menganjurkan program umrah baru-baru ini bertanya tentang pelan takaful untuk peserta-peserta rombongan umrah kendalian agensi beliau yang akan ke Mekah pada penghujung bulan Mei nanti.

“Dari Jabir r.a. bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda: “ Satu sembahyang di masjidku lebih afdhal daripada seribu sembahyang di masjid-masjid yang lain, kecuali Masjidil Haram (di Mekah): dan satu sembahyang di Masjidil Haram pula lebih afdhal daripada seratus ribu sembahyang di masjid-masjid yang lain.”
 (Imam Ahmad)

Setelah membuat pertanyaan dengan MAA Takaful dan Etiqa Takaful, produk yang ada ialah Takaful Umrah dan Ziarah yang ditawarkan oleh Etiqa Takaful.

“Satu umrah ke Umrah yang lain merupakan penghapus dosa antara keduanya dan haji yang mabrur tidak ada balasan kecuali Jannah.(Riwayat Bukhari, Muslim, Tirmizi, Nasa’I, Ibnu Majah dan Asbihani)”

Sebenarnya beliau mahukan ‘term takaful’ namun yang ada hanya pelan takaful kemalangan sahaja. Apa pun, dengan bayaran sebanyak RM40 seorang termasuk duti setem, perlindungan yang ditawarkan adalah tinggi juga iaitu untuk kematian akibat kemalangan, hilang upaya kekal, perbelanjaan perubatan dan juga pengkebumian.

Manfaat pelan Takaful Umrah & Ziarah

(PERLUKAN 5 KHIDMAT PRODUK KEWANGAN ISLAM YANG TERBAIK UNTUK ANDA? SILA KLIK)

Lebih baik bersedia kerana tempat yang dituju adalah amat jauh dan melibatkan pengangkutan seperti bas, kapalterbang, teksi dan seumpamanya.

Ingat orang yang tersayang:)

Hubungi Fandi 019-985 5546 untuk pertanyaan lanjut.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s